zondag 16 mei 2010

Wat vooraf ging...

In 2009 waren we in de veronderstelling dat nu Finn nog gratis vliegen kon, dat dit wel weer eens even kon duren voordat we weer naar Amerika zouden kunnen gaan. Immers bij de volgende vakantie zou Finn 2 zijn en dus moest er ook voor hem een stoel betaald worden. De gedachte echter dat we niet zouden gaan deze zomer waren geen prettige...
Dus ging ik (Peter) op zoek om eventueel goedkope tickets te scoren voor de meivakantie. Finn zou nog geen 2 zijn en dus vrijwel gratis kunnen meevliegen en we zouden toch 2 weken vakantie hebben. Echter.... Finn werd al een beetje groot. En de gedachte om met hem meer als een halve dag in een vliegtuig stil te zitten, waren ook niet echt prettig. Plus het feit dat we geen tijd hadden om een jetlag te verwerken als we bij thuiskomst zo snel weer zouden moeten gaan werken. (al zou ons dit niet echt tegenhouden, maar meer voor Finn...) En... we zouden maar 2 weken weg kunnen en we gingen er toch echt liever 3 weken of meer.
OK, mei werd dus niks, maarrrr... als het eenmaal in je kop zit (ok in MIJN kop zit...) dan laat het je niet meer los. Wellicht hadden ze ook nog "betaalbare" tickets in het hoogseizoen. Het was pas december en misschien nog vroeg genoeg om goede tickets te vinden.
Zoeken deed ik natuurlijk op Las Vegas, San Francisco, Seattle, maar ook: Boston, New York, Atlanta en Miami en Orlando. Prijzen vanaf Amsterdam waren best pittig (immers betalen voor 3 personen dit jaar) en dus ging ik kijken naar vertrek vanaf Brussel en/of Düsseldorf. En jawel hoor. Met Iberia: vanaf Düsseldorf met overstap in Madrid, naar Miami. €1850. Parkeren was betaalbaar daar en een goedkoop hotelletje vooraf en met benzine erbij en iets meer dan €2000 zouden we klaar zijn. Dat was het overwegen waard.
Deze optie leek ons prima. Ook al omdat we in Amerika Florida nog niet gehad hadden en het ons leuk leek iets anders toe doen dan vorig jaar (west-Amerika). We hielden deze prijs een week lang in de gaten en soms steeg ie iets en soms zakte ie weer iets. Vrij stabiel dus. Maar wel een overstap en een overnachting vooraf... hmmm. OK aan dat idee waren we gewend dus we zouden gaan boeken, maar niet natuurlijk voordat we nog 1(!) keer goed zouden kijken naar eventuele betere en/of goedkopere alternatieven....
Tot onze grote verrassing vond ik bij World Ticket Center tickets rechtstreeks naar en van Orlando voor €1900. Iets duurder dan naar Miami vanaf Düsseldorf, maar GEEN overstap en vanaf Amsterdam!! Dit was de beste optie dus.
Nog 1 nachtje erover geslapen en de volgende ochtend ging ik gewapend met internetbankieren machine en iphone naar mijn werk en ging ik snel boeken. Nog voor 08.00 uur klaar (niet in de tijd van de baas dus!!) en ik kon Lein sms-en: Geboekt!! Vertrek vanaf Amsterdam naar Orlando op 12 juli en terug vanaf Orlando naar Amsterdam op 2 augustus. We gaan weer!!!