zondag 23 mei 2010

Planning

Na in december al een vlucht gevonden te hebben, gingen we ons rustig voorbereiden op het plannen van hoe, wat en waar. Al snel was ik erachter, door het lezen van vele reisverhalen, dat het ene erg leuk idee zou zijn om af te sluiten met een dag of 5 รก 7 in een villa. Omdat we vanaf Orlando terug zullen vliegen, werd het een villa in de Orlando/Kissimmee omgeving.
De nodige offertes werden opgevraagd en daarbij ging ik van te voren uit van max $120 per dag. Tevens lette ik erop dat het huis een hekje om het zwembad zou hebben en dat onze kleine Finn er niet zo maar in zou kunnen lopen/rennen/vallen. Na wat onderhandelen met de nodige eigenaren kwam ik uit op $695 voor 6 dagen. En het is de volgende villa geworden: www.emeraldislevilla.com. Gelukkig hadden we nog een koers van $1.40 voor €1. Terwijl ik dit schrijf staat de euro op $1.25.
na veel gebruik te hebben gemaakt van www.allesamerika.nl/forum kwamen we er ook achter dat als we gebruik zouden maken van Priceline en/of Hotwire, dat we dan flink wat geld zouden kunnen besparen. Eerst moesten we echter een route hebben en een idee wat we allemaal wilden doen. (Shoppen, zwemmen, zonnen, lekker eten, natuur bekijken, niet te lange routes en lekker cruisen en shoppen en shoppen niet te vergeten....) Globale route dus uitgestippeld (zie rechterkolom) en toen aan de slag met Priceline. En als je eenmaal merkt dat dat heel veel geld kan besparen, dan wordt het zelfs een beetje verslavend! Het was dan ook eigenlijk een beetje jammer dat op een gegeven moment alle hotels geboekt waren. We hadden weiliswaar geen vrijheid meer om de route te veranderen, maar we hadden wel veel, veel geld bespaard op toch een paar knappe hotels. Uiteindelijk hebben we €850 betaald voor 15 overnachtingen. Niet verkeerd dachten we zo.
Alleen de autohuur restte ons nog. Omdat er op het forum louter positieve reacties waren over www.usareisen.de en dan met name de Equinox bij Alamo, besloten we dan ook met hun in zee te gaan en voor €565 zullen we 3 weken de eigenaar zijn van een midsize SUV. Deze was ook vorig jaar in Vegas groot genoeg voor ons 3-en.
Kortom alles geboekt en mooi binnen ons budget gebleven en nu moet alleen de dollar nog weer een beetje mee gaan werken en dan hopen we ook na al dat shoppen, binnen het budget te zijn gebleven