dinsdag 13 juli 2010

St Augustine

Jetlag. Altijd iets waar je mee te maken krijgt de eerste paar dagen. Soms ben je het snel kwijt en soms duurt het effe wat langer. Ondanks het late naar bed gaan van 22.30, was ik om 03.00 alweer effe wakker en na wat draaien om 04.00 helemaal. Finn was nog in dromenland dus dat gaf ons mooi de gelegenheid om dag 1 van ons blog te maken. Nog zonder foto's, die volgen later.
Nadat Finn zo rond 5 uur ook wakker begon te worden, kwamen we langzaam in beweging. Spullen weer bij elkaar rapen, even lekker douchen en de hele zooi weer naar de (grote :-)) auto slepen. Nog even goed gekeken en het is de KIA Borrego. Had er nog nooit van gehoord, maar hij is heerlijk ruim en rijdt prima. Zeer zeker groter dan een midsize SUV!
Na alles rustig gedaan te hebben gingen we naar Denny's voor een eerste Amerikaans mega ontbijt. Was best lang geleden dat we iets gegeten hadden dus dat ging er wel in. De worstjes werden volledig door Finn opgeëist. Meneer vond ze erg lekker..
Na het ontbijt snel de laatste spullen gepakt en uitgecheckt. We gingen rijden naar St. Augustine. Het, of één van de oudste stadjes in Amerika. De tomtom ingesteld zodat we via een Walmart er naar toe zouden rijden. Na iets meer dan een half uur stonden we weer voor zo'n megawinkel. We moesten natuurlijk van alles hebben. Koelbox, boodschappen en natuurlijk een bal voor Finn. $116 armer gingen we weer verder richting eindbestemming.
Het was niet druk en rond lunchtijd arriveerden we in het Holiday Inn te St Augustine. Daar nuttigden we de lunch die we eerder gekocht hadden en het smaakte weer heerlijk. Helaas was het zwembad stuk, dus zat er niets anders op dan na een outletcenter te rijden. Hoewel de tomtom ingesteld op de Prime outlets, kwamen we er onderweg achter dat de premium outlets meer te bieden hadden. Omdat ze dicht bij elkaar lagen was dit geen probleem en parkeerden we ons "huis" tegenover de Tommy winkel.
En zo liepen we een uurtje of 2 langs allerlei winkeltjes, maar wisten we ons goed in te houden en kochten slechts wat shirts voor Finn bij de Gap en 2 shorts voor mezelf bij Nike. Het was behoorlijk warm dus we sloten af met wat drinken en gingen weer richting hotel.
We hadden mega zin in Pizza en die zat op loopafstand van ons hotel. Als we vroeg zouden gaan eten dan konden we vanavond nog even het stadje bezichtigen. Dus voor 6 uur liepen we naar de Pizzahut en konden we lekker smikkelen. We namen samen de favoriete pizza van Leinie, want dat is ruim voldoende voor 2 personen. Voor Finn hadden we voor $3 spaghetti. Dat was natuurlijk veel te veel voor em. Bovendien zat ie mee te smikkelen van ons. De spaghetti bleef dus staan (niet erg voor $3). Finn werd erg moe nu en stortte haast in. We rekenden af en besloten de volgende ochtend het stadje in te gaan en nu Finn te laten slapen. Zelf konden we ff bloggen en relaxen, want we waren zelf ook nog wat moe.
Zo gebeurde het dat Finn lag te slapen even na 19.00. Dat Leinie om 20.00 uur plat ging en ik met laptop op schoot in slaap viel en deze om 21.00 weg legde en ook in diepe slaap viel. Morgen St. Augustine in en dan door naar Port St Lucie. Een rit van 300 km om zo in de buurt te komen van Fort Lauderdale en Miami.